ABOUT LINKS FOLLOWERS TAG
about the owner


Assalamualaikum and hye!

you can call me Ikin for short. A fulltime student in University of Sciences Malaysia (USM) and a forever twenty lady hehew.


+Facebook(Syikin Esa)
+Instagram(asyikinesa_) +Twitter(@NurulAsyikinnnn)

Alhamdulillah, kalau dah rezeki takkan kemana :) // Wednesday, 12 June 2013
13:08

Cakk! Assalamualaikum awakk yang tengah baca entry ni. okay, tak perlu ikin jelaskan, korang semua dah tahu, right? ^^  First, ikin nak panjatkan kesyukuran kepada Ilahi sebab ikin dapat jugak melanjutkan pelajaran dalam bidang yang ikin amat minati iaitu bidang kejururawatan di USM kubang kerian , Kelantan. Negeri I okay! dekat je dengan rumah I taw. happy xD  Alhamdulillah :) Walaupun hanya DIPLOMA je, ikin bersyukur sangat sangat tau. Allah tahu kemampuan ikin hanya setakat tu. yang dapat ASASI tu jangan nak berlagak sangat okay *mata ke atas tangan ke bahu* Act, ikin tak expect pun yang ikin dapat sebab time interview haritu pun ikin macam tak konfiden je jawab soalan yang ditanya oleh interviewer. Orang tanye sepatah, ikin jawab sepatah. Orang tanya 10 patah, ikin still jugak jawab sepatah. serious! Time ikin interview haritu, ikin interview bergroup (4 orang termasuk ikin), bukan individu. Pheww~ sedikit lega disitu :D Dalam group ikin tu memang semua banyak cakap, boleh jawab semua soalan yang ditanya and speaking pun lancar je. memang ikin rasa agak down la disitu :/ Tiba je turn ikin ditanya, *krikk krikk. faham faham je la eh T.T Speaking pun entah pape. urghh! Lebih kurang 40 minit rasanya ikin berada dalam bilik temuduga tu. sejuk ok sejuk XD lepas keluar tu memang ikin felt soooo frustrated!

Ni merupakan interview ikin yang kedua, yang first, ikin interview dip. in nursing kt PPUM. Interview kt PPUM ni memang tahap konfideniti *belasah je ikin memang sooo high! ecewah. Soalan pun simple mimple je nak jawab. Tapi T^T, Dukacita dimaklumkan anda tidak berjaya. what?! pfttttt >,< Nak buat macam mane kan, dah takde rezeki. Okay, time tu, yang ada dalam fikiran ikin hanyalah struggle betul betul dekat matrik. ye lah kan, interview yang senang (PPUM) pun tak dapat, yang susah(USM) lagi la takde harapan untuk dapat kann.  Ikin sebenarnya dah masuk matrik kat penang (KMPP) untuk Sains PDT  , seminggu je ikin kat sana. nak tahu kenapa? okay, time tu kami ( student KMPP) tengah sambut Hari Guru, tetiba, my mum call. then, jawab lah kan. lepastu my mum cakap yang ikin dapat Dip. In Nursing kat USM! OMG! ikin rasa macam mimpi je time tu. ikin tanya betul ke? my mum jawab ye. ikin tanye lagi benda yang sama berulang2 kali. memang, urghh! Ape lagii, ikin suruh parent ikin bawak balik ikin cepat cepat! bhahaha xD nasib baik time tu school holiday. tak payah laa parent ikin susah susah nak minta cuti dengan majikan masing masing. hee. So, ikin balik dengan hati yangg rianggg! ^^

Lepas je ikin balik, ramai kawan ikin yang tanya, eh kin, kau belajar katne ah sekarang? Nak tau apa ikin jawab? aku duduk rumah je. aku keluar matrik sbb aku dapat tawaran ke USM. ecececeh. Thanks a lot yang ucap tahniah kat ikin. xoxo! Ikin daftar 1 September 2013. yupp. lambat lagii :) boleh la ikin enjoy puas puas kat rumah and one more thing, tahun ni ikin still lagi dapat puasa and raya kat rumah! hureyy! ^^