ABOUT LINKS FOLLOWERS TAG
about the owner


Assalamualaikum and hye!

you can call me Ikin for short. A fulltime student in University of Sciences Malaysia (USM) and a forever twenty lady hehew.


+Facebook(Syikin Esa)
+Instagram(asyikinesa_) +Twitter(@NurulAsyikinnnn)

Cara Nak guna Blogskin // Friday, 22 March 2013
07:06
hye^^ okay, ni sebenarnya sambungan daripada tuto INI

Bagi blogger yang taktahu menahu ape itu blogskin, sini ikin nak bagitau. Blogskin ni sebenarnya lebih senang and lebih ringan kalau dibandingkan dengan template biasa. Cuma korang perlu pandai ubah¬≤ code je. Memang sekarang kebanyakan blogger  guna blogskin sebab nampak comel dan kemas. Okay, jom kita mulakan :)

1-pergi SINI
2- Then, akan keluar macam ni kan?


3- Okay, lepastu korang klik je  mana¬≤ skin yang korang suka.
4- Then, lepas korang klik , akan keluar macam ni kan. kat bawah ni contoh yang ikin pilih.


5- Lepastu korang scroll kat bawah and akan nampak macam ni. klik yang ikin merahkan tu.

6- Tunggu beberapa saat untuk download and keluar cam ni kan.


7- korang copy semua code tu dan paste dalam kotak yang korang tinggal kosong tadi. dalam tuto INI .
8- Preview dulu, kalau dah puas hati boleh save.

ATTENTION(!) lepas korang tukar ke classic template, follower widget akan hilang! OMG! tapi, jangan risau kay, korang klik SINI

 ada faham? kalau takfaham, korang tanye je :) kbye!

sebarang kerosakan code ikin tidak akan bertanggungjawab. terima kasih.

Labels: